Lakástakarékpénztár

 

 

Mi a lakástakarékpénztár?

Államilag támogatott, lakáscélú megtakarítás, melyhez a megtakarítási időszak végén kedvező lakáscélú kölcsön igényelhető.

 

A rendszeres betételhelyezés mellett elérhető maximális, lakáscélra fordítható összeg az ún. „szerződéses összeg”. Ez a teljes megtakarítás és a lakáskölcsön együttes összege. A teljes megtakarítás a saját betétbefizetések, az erre járó állami támogatás és az ezekre kapott kamatok összege.

 

Akár évi 72 000 Ft állami támogatás: 30%-os támogatás a betétbefizetésekre1.

 

Garantált, magas hozam: állami támogatással akár évi 10,53%-os EBKM2.

 

Adómentes: a hozamot nem csökkenti kamatadó (16%), és EHO (6%) sem.

 

Lakáskölcsön lehetőség: a megtakarítási időszak végén fix, kedvező kamatozású (referencia THM: 6,19%) lakáskölcsönt igényelhet3.

 

Széles körű lakáscélú felhasználhatóság

 

Megtöbbszörözhető: egy családon belül több szerződést is köthet közeli hozzátartozóira(kedvezményezettek), így az állami támogatást megtöbbszörözheti és akár egy lakásra, családi házra is felhasználhatja.

 

Sokszínű lakáscélú megtakarítási forma

 • Ötféle futamidő (4, 5, 6, 8 vagy 10 év), és többféle havi megtakarítási összeg (minimum 5000 Ft) közül választhat.
 • A havi megtakarítás összegét és a szerződés futamidejét bármikor módosíthatja4.
 • A lakáscélú felhasználásról, a lakáskölcsön igényléséről az aktuális élethelyzetének megfelelően dönthet a megtakarítási időszak végén.
 • A megtakarítási idő végét követően új lakástakarék-számlát indíthat, így folyamatosan igénybe veheti az állami támogatást.
 • 1 Az állami támogatás mértéke törvényben biztosított (a befizetett betétek 30%-a, de maximum évi 72 000 Ft). A maximális állami támogatás havi 20 000 Ft rendszeres befizetés esetén érhető el. Az állami támogatás lakáscélú felhasználás és minimum 4 év előtakarékosság esetén vehető igénybe, és legfeljebb az első 10 megtakarítási évre jár.

  2 Kamat Fix Plusz termékcsalád esetén: EBKM – megtakarítási időtől függően – állami támogatással 4,15 - 10,53%, állami támogatás nélkül -0,61 – -1,53%. Kamat Fix 2 termékcsalád esetén: EBKM – megtakarítási időtől függően –állami támogatással 4,50 – 10,29%, állami támogatás nélkül -0,24 – -1,06%. A tájékoztatás nem teljes körű, részletek az Üzletszabályzatban. Az EBKM 20 000 Ft-os havi betételhelyezés alapján került meghatározásra, az egyes értékek a különböző futamidők alapján térnek el egymástól (futamidő 48-120 hónap). Az EBKM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembe vételével történt, a feltételek változása esetén mértéke módosulhat.

  3 A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok alapján 1 millió Ft-ra és 5 éves futamidőre történt, a feltételek változása esetén mértéke módosulhat. A THM módozati paraméterek alapján kalkulált konkrét mértékét az Üzletszabályzat tartalmazza. A lakáskölcsön az igénylő hitelképessége esetén nyújtható, az igénylés időpontjában aktuális szabályzatok alapján.

  4 A Díjtáblázatban feltüntetett díj megfizetése mellett.